De ce avem nevoie de educație?

În zilele noastre, societatea nu ar putea funcționa în lipsa educației. Educația ne ajută să ne dezvoltam laturile intelectuale si ne oferă oportunități de care altfel nu am putea beneficia. Exista mai multe motive pentru care ar trebui sa fim atenți la educația noastră:

Învățam să gândim
Educația ne ajuta să ne dezvoltam abilitățile de gândire și analiză. Ciudățeniile lumii sunt mult mai ușor de înțeles daca știi – și poți – să gândești critic.
Avem nevoie de educație pentru a învăța cum să gândim. Educația ne ajută să ne dezvoltăm abilitățile de gândire critică și ne oferă instrumentele necesare pentru a lua decizii bune. Fără educație, riscul este ca oamenii să se lase ghidați doar de instincte și emoții, fără a fi capabili să analizeze problemele cu atenție și să gândească logic.

Ne obișnuim să citim
Educația este importantă pentru a ne dezvolta abilitățile necesare pentru a avea o carieră în care suntem apreciați. De asemenea, educația ne ajută să înțelegem lumea în care trăim și poate chiar să ne faciliteze schimbarea ei.
Cititul ne face mai erudiți si mai bine informați. In plus, cititul ne ajută și să ne relaxăm ca să scăpăm de stres. Ne dezvoltă imaginația și gândirea creativă, unelte excelente pentru imaginarea lumii create în culorile și nuanțele propriului nostru interior și al potențialului bagaj purtat de fiecare în viața de adult.

Facem sport regulat
Avem nevoie de educație pentru a învăța cum să ne comportăm în societate, cum să ne respectăm și să-i ajutăm pe ceilalți și, în general, cum să ducem o viață fericită. Educația ne ajută să cunoaștem propriul nostru eu, limitele și potențialitățile personale.
Vom ajunge să înțelegem că sportul este o activitate foarte importantă pentru sănătatea noastră fizica și mentală. Sportul ajută mușchii noștri să se întărească, în timp ce creierul nostru primește un supliment de energie.

În concluzie, avem nevoie de educație pentru a învăța cum să gândim. Educația ne ajută să ne dezvoltăm abilitățile de gândire critică și ne oferă instrumentele necesare pentru a lua decizii bune. Fără educație, oamenii riscă să se lase ghidați doar de instincte și emoții, fără a fi capabili să analizeze problemele cu atenție și să gândească logic. Ne va ajuta cu siguranță pe tot parcursul vieții să luăm decizii bune în situații diferite și să facem față cu succes provocărilor întâlnite în drumul nostru, să ne extindem înțelegerea asupra a tot ce ne înconjoară și să oferim celor din jurul nostru încredere și armonie.

Organizator

INSTITUTUL PENTRU DEZVOLTAREA EVALUARII IN EDUCATIE

Contact: Str. Prof.Nicolae Cartojan, Nr 11-13, Sector 2, Bucuresti,
cod postal: 010169
Tel: 0212434052; 0746238667, 0786355215
e-mail: suport@cangurul.ro